NAOS AGING SCIENCE - Esthederm Croatia

REVOLUCIONARNO OTKRIĆE

Prof. Miroslav Radman

Prof. Radman, jedan od najpoznatijih genetičara i staničnih biologa na svijetu, doprinio je nevjerojatnom napretku u spoznajama o bolestima poput Azheimerove i Parkinsonove bolesti te otkrio temeljni uzrok starenja. Taj uzrok je razgradnja proteina. Skup svih proteina u našem organizmu čini proteom koji je naša druga najveća gradivna komponenta, odmah nakon vode.

NOVO SHVAĆANJE STARENJA

Uz NAOS

Jean Noel Thorel, osnivač NAOSA, i prof. Radman sudjeluju u zajedničkim znanstvenim istraživanjima već više od 20 godina.
Ova presudna suradnja pomogla je identificirati glavni biološki uzrok starenja kože i omogućila timovima za istraživanje i razvoj u NAOSU da razviju jednu od najinovativnijih biotehnologija u području dugovječnosti stanica.

NAJNOVIJA INOVACIJA U PODRUČJU

STANIČNE DUGOVJEČNOSTI

NAOS laboratorij je identificirao kvazi-besmrtnu ekstremofilnu bakteriju, „snow bacteria“, čiji je proteom prirodno zaštićen jedinstvenim molekulama: antioksidativnim zaštitnicima.
Ove molekule imaju specifično djelovanje koje nadmašuje sve dosad poznate antioksidanse, a osigurava ciljanu, snažnu i trajnu zaštitu proteoma, sposobnu znatno usporiti proces starenja.
Koristeći ove molekule, NAOS laboratorij je razvio AGE PROTEOM BIOTEHNOLOGIJU i patentirao ovo veliko otkriće.